Gevoel

Een mooi stuk van Healing InZicht.

Leef je leven als gevoel en kies je gevoel bewust

Jouw beeld van de werkelijkheid is waarschijnlijk, dat je gevoel wordt bepaald door wat er in jouw leven gebeurt. Zo hebben wij het leven leren zien. Zo is het ons aangeleerd. Zo laten wij ons gevoelsleven bepalen. En zo zijn we een leven lang slachtoffer. Van ons zelf!

Er is iets heel belangrijks dat je moet weten. Eigenlijk moet ervaren, moet voelen en in je binnenwereld moet integreren. Het zal je leven veranderen. Compleet en voorgoed veranderen.

Laat me dat uitleggen.

De waarheid is een tikkie anders. Precies omgekeerd eigenlijk. Wat jij voelt, bepaalt wat je ervaart in je leven. Jouw gevoel is – net als al het andere in de wereld – pure energie. Jouw gevoel heeft een bepaalde trilling. Met je gevoel tril je op een bepaalde frequentie waarop alles met dezelfde trilling zich bevindt. Van dat alles word je bepaalde dingen gewaar. Je trekt die dingen met je zintuigen in je leven, je brengt het als materie in jouw stoffelijke wereld.

Godzijdank wordt de stoffelijke wereld geschapen met onze (eigen goddelijke) binnenwereld. Daar ben ik reuze dankbaar voor. Dat betekent dat ik mijn leven in eigen hand heb en die zelf kan uittekenen en inkleuren. Het enige wat ik hoef te doen, is het gevoel Zijn dat ik in mijn leven wil ervaren. Ik ben vrij te voelen wat ik wil. Altijd en overal. Hier en nu al. Ik heb daar geen materie voor nodig. De materie is enkel de weerspiegeling van mijn gevoel, de creatie ervan.

Jij wilt wellicht weinig wegen om je slank te kunnen voelen, of een vette bankrekening hebben om je rijk te kunnen voelen. Je wilt dat slanke of rijke gevoel, het gaat je om het goede gevoel. Een dun lichaam of vette bankrekening zonder enig positief gevoel is niet je doel. En laat het nu zo zijn dat je dat gevoel NU AL kunt hebben, zonder dat de weegschaal kilo’s minder aangeeft of je bankrekening duizenden euro’s meer. Binnen een paar seconden kun je je doel bereiken, dat voelen wat je wilt voelen. Het gave is, het gevoel is zowel het doel als het middel, simpeler gaat echt niet. Ik wil me goed voelen, dus voel ik me goed. Wauw!

We denken vaak in termen van wat we willen beleven of aan bezit willen hebben met als doel ons dan goed te voelen. Maar daar maken we een cruciale denkfout. In wezen gaat het om wat we (daarbij) willen voelen, niet sec om wat we willen beleven of bezitten. Dat gevoel is dus het uitgangspunt. En tegelijk het einddoel.

Wanneer je slanker of rijker wilt zijn dan je nu bent, besef dan dat tijd niet lineair is. Vind je dat moeilijk te bevatten, neem het dan gewoon aan. Er is één groot energieveld, wat alles omvat, waar alles deel van uitmaakt en met al het andere verbonden is. In dat veld huist ook de slankere of rijkere versie van jou. Nu al. In jou. In het hier en nu. Het enige wat belangrijk is, dat jij die slankere of rijkere versie van jou vindt, met je gevoel. Nodig die versie uit om jou te helpen net zo slank of rijk te worden als hij/zij. Vraag die versie je alles over het gevoel te vertellen en voel met hem/haar mee. Vraag die versie of je van gedaante mag wisselen en jij die versie mag zijn, op afroep. Zodat je één kunt worden met dat gevoel. Zorg ervoor dat je dat meerdere keren per dag doet. Je houdt je zelf niet voor de gek, je doet niet alsof je slank of rijk BENT, want dat is nep en werkt enkel averechts. Nee, je VOELT het slanke of rijke gevoel van de andere versie van jou, die in jou zit. Die in de stoffelijke wereld wellicht nog niet zichtbaar is, maar weldra wordt. Het gaat erom dat jij voelt dat die versie reeds bestaat, daar in dat allesomvattende energieveld. Zoals je met een hechte vriend of familielid intens mee kunt leven, zo empathisch kun je ook met de slankere of rijkere versie van je zelf zijn. Zorg dat je meelift, meefeest, meegeniet met de prachtige gevoelens van die versie van je zelf. Wanneer je één bent met het gevoel wat je wilt voelen, maak dan een kopie ervan en sla het op op je harde schijf, zodat je het altijd kunt herbeleven.

Je hoeft je niet non stop zo te voelen om succesvol wat te veranderen. Het goede nieuws is, dat het de bedoeling is dat je je minimaal de helft van de dag zo voelt. Wanneer je je 51% van de tijd slank of rijk voelt, heb je de ommekeer bereikt, je zult ook in de fysieke wereld slanker of rijker worden. Waar het gek genoeg eigenlijk helemaal niet meer om gaat, want het gaat ons alleen om het fijne gevoel daarvan. Maar de weerspiegeling in de stoffelijke wereld zal helpen dat gevoel te versterken en er vaker te laten zijn. Waardoor we uiteraard nog slankere / rijkere dingen in ons stoffelijke leven trekken. Maar het werkt alleen als dat niet langer je doel is. Je doel is het goede gevoel.

Om het gevoel gemakkelijker op te roepen helpt het om samen met die slankere / rijkere versie van je zelf een collage te plakken, een mood board met teksten en beelden die dat gevoel uitdrukken of oproepen. Uitgangspunt blijft het gevoel, dus niet een gedachte of het bezit van de stoffelijke materie. Belangrijk is dat de betere versie van jou zegt: Ja, dat is precies zoals ik me nu voel! Ik noem het liever The Feel Good (Thin/Rich/Healthy/Fit) Paper. Deze collage zal je helpen om gemakkelijker contact te maken met het gevoel dat je in je leven wilt ervaren.

Een Feel Good Paper kun je uitbreiden met bijbehorende affirmaties. Zorg dat ook de affirmatie een gevoel uitdrukt. “Ik voel me zo vrij dat ik alles kan betalen.” is een veel krachtigere affirmatie dan “Elke dag komt er veel geld op mijn pad.” En “Ik voel me zo licht als ik me beweeg.” heeft veel meer kracht dan “Ik kan eindelijk die mooie jurk aan zonder mijn buik in te moeten houden en de rits gaat gemakkelijk dicht.” Houd de focus altijd op het gevoel, niet op de materie.

De meest gelukkige mens, is de mens die zijn/haar focus heeft op goede gevoelens en die gevoelens als einddoel heeft, in plaats van bepaalde materie die hij/zij in het leven wil binnenhalen. De rijkste mens is die, die niets meer wil bezitten. En het grappige is, dat juist die mensen alles in goud kunnen laten veranderen, als ze dat überhaupt nog zouden willen.

Voel je goed, nu direct. De binnenwereld is echt, de rest is slechts een weerspiegeling. Droom je hele leven vanuit prachtige gevoelens en leef je prachtige droom. Het echte leven vindt in jou plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s