De dag na

Oké twee dagen na het lezen van Nietzsches tranen, bevind ik mij in de mood, de sfeer van klanken van deze melodie. This little light of mine van Donald Shirley.

This little light of mine, I’m gonna let it shine
This little light of mine, I’m gonna let it shine
This little light of mine, I’m gonna let it shine
Let it shine, let it shine, let it shine

Alsof ik in mijn bekende glazen bol zit, kijkend naar de wereld om mij heen met wijsheid uit het boek. Even zonder prikkels van de diverse levens om mij heen. Verhalen, gedachten, verdriet, gevoelens, teleurstellingen en verwachtingen. Even terugkomen bij mijzelf. En ja, na wat muziek te hebben gehoord, kom ik weer tot rust en kan ik met een lach terugkijken op deze dag.

Dat stukje is voor mij écht een uitdaging, met mijn grote inlevingsvermogen zorgen dat gevoelens, problemen bij de eigenaar horen en blijven, en dat ik ze mag loslaten. Dat ik bij mijn eigen gevoel kan blijven zodat mijn lichtje mag blijven branden voor wiens pad ik mag ‘verlichten’.

Reacties

3 reacties op “De dag na”
 1. shivatje schreef:

  De moeilijkste les maar wel een van de lessen die nodig is om niet uitgebrand te raken.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dit is idd een lastige. Gister voelde ik me opgebrand. Moe, beetje negatief gevoel alsof al die negatieve aspecten in mijn lijf bleven zitten. Ik heb daar laatst een filmpje van gezien. De ene is depri (zwart), de gevoelige (wit) beurt hem/haar op. Zij worden wit en ik zwart. Hoe doe ik dat in een gesprek, me afblokken voor de ander?!

   Liked by 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Leren van je in een gesprek af te sluiten, te filteren. Want heb je nodig van het gesprek wat neemt energie van me. Ook mag je altijd een gesprek stoppen als het niet goed aanvoelt. Of als de ander je energie blijft pikken.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s