Nieuwe kracht

Vanmorgen sprak ik mijn vriendin A. over dat ongemakkelijke gevoel als gevoelig persoon met een groot inlevingsvermogen. Het lijkt wel alsof ik steeds gevoeliger word. Op het moment dat ik dit typ, ben ik emotioneel en niet lekker in mijn vel. Er gebeurt teveel, te snel.

Gister kwam een vriendin ‘afscheid’ nemen. Ze verhuist vandaag. Een stukje van mijzelf gaat 16km verder wonen. Ik zeg altijd ‘verandering laat je groeien’. Dit is een verandering. En ja deze vriendschap gaat groeien, ik ga groeien. Ik moet er nog even aan wennen. Het zal ergens goed voor zijn wat nog niet zichtbaar is voor mij.

Daarna ontving ik een bericht op Instagram van een oud-werkster van mijn vader. Ze was verbolgen over het feit dat ik haar (lieve) vraag nog niet had beantwoord. Verbolgen….zeer gekwetst en verbrak de verbinding.

Ze vroeg of ik mijn vader miste. Ze vertelde dat mijn ouderlijk huis totaal verbouwd is. Informatie dat best binnenkomt zo in de rouw. Ik wil mijn ouderlijk huis in mijn herinnering zien als hoe ik mijn vader altijd aantrof, zittend in zijn luie stoel met zijn pijp in de hand. Niet een huis waar ik mijn roots niet meer in terugvind.

Tuurlijk mis ik mijn vader, ik mis ze beiden. Ik probeer er fysiek niet zo mee bezig te zijn omdat het mij dan meesleurt. Op eigen gekozen momenten wil ik er mee bezig zijn. Dus inderdaad ik had nog geen antwoord gestuurd.

Vanmorgen las ik dat vandaag de dag van de nieuwe maan en zonsverduistering is. Aha, daar reageer ik dus op, alles reageert daarop.

En van Lichtflits zie ik ook in een flits een bericht langskomen dat enorm binnenkomt.

Zo krachtig ben jij

Wanneer wordt alles weer normaal ?
Wanneer stopt het gewiebel ?
Ik ben wel klaar met dat emotionele gedoe
de hele tijd, de onrust en de onzekerheid.
Wanneer wordt alles weer als vanouds ?

Ik hoor het mensen zeggen
en ik denk niet dat het stopt.
Er komt een nieuwe normaal en
die zullen we met zijn allen neer
mogen zetten.
Dit hele proces begint in jou,
en is al een paar jaar gaande.

Mensen die gevoelig zijn,
zijn al een tijdje onderweg.
Niet omdat het moet,
maar omdat de roep van binnenuit
steeds harder wordt.
Het klopt niet meer,
het knelt of stelt niets voor,
het denken verandert
en de gevoelens worden
helderder, duidelijker.

Eerlijk zijn naar jezelf,
over jezelf, met jezelf.
De diepte in, en ervaren
dat je meer bent dan dat je altijd
hebt gedacht.

Het is pas het begin.
We zijn onderweg naar een nieuw normaal.
En jij bent daar onderdeel van.
Ons binnenste wil naar buiten,
niet langer gecontroleerd of beperkt
door dat wat van buiten komt.

Eeuwen was het normaal,
om volgzaam te zijn,
je Zelf aan de kant te zetten,
je angst en wantrouwen
de weg te laten bepalen,
een gewoonte die als vanzelf
zal doordraaien, als jij daar de rem
niet op zet.

Je ware kracht zit in jou verborgen,
je liefde, je licht, je macht en je kracht.
Misschien verborgen onder lagen van
onzekerheid, onmacht en kennis.
Maar die lagen zijn nu aan het verdwijnen,
emoties die loskomen zijn het bewijs ervan.

Terug naar het oude,
dat gaat niet meer.
Het nieuwe is al gearriveerd,
stroomt door je heen en is
met jou verbonden.
Tilt je op en laat je vrij
om je nieuwe normaal
voor jezelf te bepalen.
Zo krachtig ben jij…

Hoe normaal was het normaal,
was je veilig en tevreden ?
Oprecht en zuiver en in
contact met je ware Zelf ?
Vragen die je voor jezelf
mag beantwoorden,
omdat je Zelf daar een duidelijk
antwoord op heeft.

Uit het boek: Lichtflits Eigen-Wijsheid
http://www.lichtflits.com

Ik ga lekker tot rust komen met muziek….met Wichita Lineman, een lied geschreven door de Amerikaanse songwriter Jimmy Webb in 1968, mijn geboortejaar. Mooie tekst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s