Creatie

Gister ben ik gestart met het verzamelen met mijn foto’s op mijn mobiel. Straks als de zomervakantie start, wil ik alle foto’s netjes op de externe harde schijf hebben. En beginnen met een schone lei.

Ik werk ook met iCloud en OneDrive hoor, hartstikke handig. Privéfoto’s blijven echter van mij en stel ik mijzelf niet afhankelijk van de digitale wereld. Sinds ik de Hack van de Matrix heb gelezen, ben ik iets meer op mijn hoede. Big brother is always watching you! Hoezo privacy?!

Een externe harde schijf hoeft niet zo groot te zijn tegenwoordig. Ik heb zo’n makkelijk stickje dat ik in mijn mobiel kan doen en alles wordt extern bewaard.

Oké ik heb ook drie harde schijven. Het was dit keer een hoop gedoe. Omdat mijn iPhone waarmee ik alle foto’s maak, foto’s omzet maar .heic-foto’s kan ik ze niet een-op-een op mijn harde schijf zetten want dat ‘praat’ niet met elkaar.

Ik moet de foto’s eerst via, een ander programma laten lopen. Dit keer een pakket aangeschaft van Apowersoft. Levenslang pakket. Ideaal want nu kan ik de instelling op mijn telefoon zo inschakelen dat ik in .heic weer foto’s maak en met een geheugen van 256GB mijn gang kan gaan.

Ook voor mijn werk als poortwachter voor foto’s voor school, is dit probleem nu opgelost!

Vandaag dus een dag in het teken van foto’s, herinneringen, gedoe….en veel geduld.

En terwijl alles bezig is, laat ik mijn creativiteit feest vieren! Update: 15,3 GB aan foto’s staat veilig buiten de pc, uit de cloud….en gaat ín de kluis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s