Uitleg quote

Het antwoord is gekomen. Vanmorgen heb ik koffie gedronken op de boot van vrienden. Zij lagen bij ons aan de steiger met hun boot. Gister samen gegeten.

We hebben het gehad over de verharding van de maatschappij en dat er tegenwoordig minder empathisch gehandeld wordt.

De dingen die je extra doet, worden meer gezien als een vanzelfsprekendheid en zijn daarom ‘gewoon’ geworden. Door gebrek aan waardering, worden grenzen gesteld en komt loyaliteit in het gedrang.

Eigenlijk als je de quote letterlijk neemt, doe je jezelf dus ‘pijn’ door anderen jou zo te laten behandelen. Stelt op tijd je grens zodat je niet teleurgesteld wordt!

Jammer, die verharding….zelf merk ik het ook. Wanneer bedankt iemand je nog voor iets dat je onbaatzuchtig voor de ander doet?! Is dat het nieuwe normaal? Ik voel bij mijzelf dat ik afstand creëer als er een gebrek aan empathie, loyaliteit is.

Vanmorgen heb ik het zelfs nog mogen ervaren. De quote liet mij voelen dat ik mijzelf nu even op nummer 1 mocht zetten in plaats van de ander. De woorden ‘ik ben nog niet uitgepraat’ kwamen verkeerd aan. De stap naar achter is gezet. Dienstbaarheid heeft plaats gemaakt voor mijn eigen onafhankelijkheid en de loyaliteit is even naar mijzelf.

Rust op de plaats!

Reacties

5 reacties op “Uitleg quote”
 1. shivatje schreef:

  Belangrijk je op een te zetten. Want klaarstaan voor anderen is op een moment jezelf pijn laten doen.
  Spijtig genoeg hebben we dan al eens meer beschreven dacht ik.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Het blijft een belangrijk iets. Want als we even het gevoel krijgen wel gewaardeerd te worden, staan de grenzen weer wagenwijd open.

   Liked by 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Dat is juist het gevaarlijkste die grens weer open te stellen. Want hoever gaan ze erover of hoever laat je ze erover komen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Je zet zelf de grens weer open tot het te laat is. Mijn vader zei altijd “hoe meer je zaait, des te meer mag je oogsten”. Ik oogstte amper wat, het geven zit erin gebakken. Het blijft een uitdaging om mijn grenzen te bewaken.

   Liked by 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Vaak is het aangeleerd zoals je schrijft. Maar men spreekt niet dat ervan geprofiteerd kan worden. En zo wordt je schakel alsmaar dunner en kan deze breken.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s