De gewonde genezer

CHEIRON RETROGRADE 09-07-2019

Van 9 juli tot 13 december loopt Cheiron retrograde in het teken Ram.

Cheiron is een dwergplaneet en in de Griekse mythologie was Cheiron een centaur; half mens, half paard. Hij was een genezer, leraar, musicus en boogschutter. Toen hij gewond raakte door een pijl, kon hij zichzelf niet genezen. Omdat hij onsterfelijk was, ging hij op zoek naar een medicijn tegen de pijn en leerde daardoor veel op het gebied van geneeskunde.

Veel van jullie lichtwerkers doen werk op het gebied van genezing en zijn (spirituele) leraren. Echter als je anderen wilt helpen om genezing te vinden, is het belangrijk dat jij jezelf eerst geneest. Met jouw ervaring kan jij namelijk anderen beter helpen. Veel lichtwerkers worden nu geconfronteerd met de ongeheelde delen van zichzelf. Cheiron is namelijk de planeet, die het gewonde deel van jezelf aangeeft. Of geeft de blinde vlekken aan, die jij nog hebt. Daarnaast kan jij als lichtwerker ook veel emoties losmaken bij anderen.

CHEIRON IN RAM
Cheiron loopt retrograde in Ram, wat betekent dat je genezing gaat zoeken voor oude wonden. Vooral zal Cheiron retrograde een sterke uitwerking hebben op ieder die veel Ram-invloed heeft in zijn geboortehoroscoop.

Cheiron in Ram zorgt er ook voor, dat je het leiderschap over jouw leven weer in eigen hand gaat nemen. Je gaat ontdekken wie jij bent en wat jij wilt. Je kunt meer voor jezelf willen opkomen en jouw grenzen aan willen geven.

Je kunt in situaties komen, die oude boosheid bij je kunnen losmaken. Misschien merk je dat je snel boos bent of vaak roekeloos of impulsief gedrag vertoont. Deze retrogradegang is vooral bedoeld om vurige emoties in je los te maken, die gekoppeld zijn aan oude trauma’s. Je kunt betrokken zijn bij een concurrentiestrijd, iemand wilt zijn gelijk hebben, iemand houdt geen rekening met jou of kan je je snel geïrriteerd voelen, wanneer jouw ego gekwetst wordt. Maar ook oude oorlogstrauma´s kunnen naar boven komen of boosheid over onrechtvaardigheid. Het kijken van oorlogsfilms kan helpen om emoties los te maken.

MANNELIJKE ENERGIE
Voor degene die meer in hun mannelijke energie mogen komen, gaat Cheiron ook een helende uitwerking hebben. Zij kunnen getriggerd worden in het gevoel “er niet te mogen zijn” of het gevoel dat er geen rekening met jou wordt gehouden. Dit kan verband houden met een dominant persoon in hun omgeving of uit hun jeugd. Opgeslagen boosheid kan loskomen en wanneer deze gekanaliseerd wordt, kan deze energie ook heel goed gebruikt worden, om voor jezelf op te komen, voor jezelf te kiezen en/of plannen door te zetten voor je eigen geluk.

VENUS VIERKANT CHEIRON
Venus, de planeet van de liefde en harmonie, staat vierkant Cheiron. Cheiron gaat daardoor ook veel genezing brengen in relaties. Je kunt het gevoel hebben niet vooruit te komen, wanneer je vast blijft houden aan boosheid uit het verleden. Je kunt je er bewust van worden, dat je meer mag zoeken naar een harmonie of de situatie met liefde mag benaderen.

Wanneer je het gevoel hebt, dat je los wilt komen uit een oude situatie en hier de ruimte niet voor krijgt, door de dominante houding van de ander, kan je ook heel boos worden. Maar ook kan je nog boos zijn als er een ander in het spel is. Wanneer er echter open en eerlijk gecommuniceerd wordt en boosheid geuit mag worden, kan er veel genezing plaatsvinden. En kan al snel de harmonie terug keren.

Ook kan je uit boosheid je haar willen afknippen en voor een pittig en kort kapsel gaan!
Snijwondjes en pijn aan het hoofd kunnen een signaal zijn, dat er gekeken mag worden naar onverwerkte emoties. Bij de Ram hoort namelijk het hoofd. Geef hier gehoor aan om chronische klachten, ontstekingen en koorts te voorkomen. Maar ook als er iets is met jouw auto of als je bijvoorbeeld een aanrijding krijgt, kan dat aangeven dat het nodig is om even stil te staan bij welke oorzaak daar achter zit.

Door deze retrogradegang kun je plotseling en radicaal willen stoppen met contacten, je liefdesrelatie of je werk. Of ben je een bepaalde situatie helemaal beu en ga je meer kiezen te voor jezelf en je individualiteit ontdekken. En dit kan tot het einde van het jaar ervoor zorgen dat veel mensen een nieuwe richting opgaan.

Liefs,

Karin en Danique
Healingcentrum Isis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s