Dagkaart 13 juli 2019

Klik, klik op gevoel en dan kom ik op een voor mij onbekende pagina die zeer de moeite waard is.

Ook toepasselijk. Vandaag deelde ik een bericht waarvan ik later dacht ‘hoe zal dat aankomen? Had ik het voor mij moeten houden?’ Ik deelde het echter met een gevoel dat het oké is.

Ik ben dan nog maar een beginneling als het gaat om het doorgeven van berichten van een overledene. De woorden van het bericht drukken mijn gevoel uit. Zo werkt het blijkbaar. Aan de ontvanger om er iets mee te doen.

Geschreven door Zielsgelukkig.

Dagkaart 13 juli – Er klaar voor zijn bestaat niet

Want soms wéét je het gewoon niet en blijf je maar twijfelen. En soms zijn we stiekem wèl klaar, maar vertrouwen we onszelf niet. Wat als het misgaat? Wat als we de verkeerde keuze maken? ‘Ik ben er nog niet klaar voor’ kan een reden zijn om nog niet te hoeven, om uit te blijven stellen.

De Britse acteur en komiek Hugh Laurie (Dr. Gregory House uit de gelijknamige serie) zei het mooi: ‘Het is iets vreselijks, vind ik, om te wachten tot je ergens klaar voor bent. Ik heb het idee dat niemand ooit ergens klaar voor is. Er klaar voor zijn bestaat niet. Er is alleen het nu, en je kunt het net zo goed nu doen. Want over het algemeen geldt: now is just as good a time as any.’

Dus kies. Misschien ga je op je gezicht, dat zou zomaar kunnen. Maar dan heb je altijd iets gewonnen: je weet meer dan toen je nog twijfelde. Je weet dat je de eerste stap gezet hebt, dat je durft. Als er iets is dat je verder brengt, dan is het dóen, in plaats van wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s