Volle maan-eclips in Steenbok

Geschreven door Moon’s Astrolounge

Vanavond, rond 23:30 uur staat de Maan vol in Steenbok en vindt er gelijktijdig een gedeeltelijke Maansverduistering plaats. Dit is de tweede eclips van deze maand, welke begon met de Zonsverduistering in Kreeft op 2 juli. De Maan zal 66% bedekt worden door de schaduw van de aarde en zonder al te veel bewolking kan dit ook voor ons zichtbaar zijn. De eclips begint om 20:43 uur, hier zichtbaar vanaf 21:45, is maximaal om 23:31 uur en eindigt om 2:20 uur.

BUITEN- VERSUS BINNENWERELD

Kreeft en Steenbok, de twee stuwende krachten achter deze eclipsen, zijn tegenovergestelde tekens binnen de zodiac, en zij vertonen dus ook tegenstellingen in hun werkzaamheid. Kreeft vertegenwoordigt de binnenwereld, het zorgzame, de moeder, het gezin, familie, koestering, gevoeligheid en empathie, terwijl Steenbok de buitenwereld, nuchterheid, de vader, autoriteit, plichten, controle, ambities en het materiële symboliseert. Kreeft richt zich op innerlijke veiligheid en emotioneel welzijn en Steenbok op uiterlijke zekerheid en structuur. Je zou Kreeft ook als ons thuis en het interieur kunnen zien en Steenbok als de bouwer van ons huis en het exterieur.

TRANSFORMATIE VAN PATRONEN EN SYSTEMEN

Deze Maaneclips staat conjunct met Pluto, de Zuidknoop en Saturnus in Steenbok. Dit is dus een Zuidknoopeclips en dat geeft aan dat we hierin iets los mogen laten. Pluto werkt al sinds 2008 aan de transformatie van door Steenbok opgebouwde patronen en systemen. En in januari 2020 krijgen we de exacte conjunctie tussen Pluto en Saturnus in dit teken, wat de nodige veranderingen nog eens een flinke boost zal gaan geven. Eenzelfde conjunctie in Steenbok is sinds de 13e eeuw niet meer voorgekomen en dit is dus behoorlijk uniek.

VERBINDEN MET JE INNERLIJKE ZELF

Wij bereiden ons hier ook al langere tijd op voor. En met wij bedoel ik, wij allemaal. De manier waarop we buiten onszelf naar veiligheid en zekerheid hebben gezocht, is toe aan vernieuwing. In onze goedbedoelde poging zijn we hierin een beetje te ver gegaan. De uiterlijke omstandigheden hebben veel nadruk gekregen terwijl we onze innerlijke en gevoelsmatige behoeften in zekere zin hebben verwaarloosd. Gelukkig krijgen deze aspecten al steeds meer aandacht en zien we ook dat er door velen hard gewerkt wordt om zichzelf weer terug te vinden. Deze eclipsen helpen ons om weer een stukje verder om meer in contact te komen met ons innerlijke Zelf.

GEVOELENS DIE BEVRIJD WILLEN WORDEN

Met behulp van de eclipsen kan er van alles omhoog gebracht worden, gevoelens die al langere tijd in ons lagen opgeslagen en die gezien en bevrijdt willen worden. Velen hebben hun emotionele en innerlijke behoeften zo zeer onderdrukt dat ze niet eens meer weten wat ze voelen. Om mij heen zie ik mensen met gevoelens worstelen waarbij ze niet makkelijk kunnen verstaan wat deze ze te vertellen hebben. Zo goed hebben we geleerd om ze te negeren.

DE CONSEQUENTIES VAN ONZE LEEFPATRONEN

Al van jongs af aan worden we klaargestoomd voor het in stand te houden van het buitenwaartse systeem, er moet hard gewerkt en gepresteerd worden want materiële zekerheid, maar ook macht en controle zijn in de hang naar zekerheid tot het allergrootste belang verheven. Dat we hierin zijn doorgeslagen en behoorlijk wat roofbouw zijn gaan plegen, hoef ik jullie niet uit te leggen. Met de gevolgen van onze overdaad worden we dagelijks geconfronteerd en het bewustzijn hierop groeit gelukkig met de dag. Wat wij in de buitenwereld gespiegeld krijgen, geldt evenzeer voor onze binnenkant en de consequenties van onze leefpatronen laten zich meer en meer zien. Dingen moeten anders, dat weten we allemaal.

CRËER EEN VEILIGE PLAATS

Een Noordknoopeclips, zoals die van 2 juli in Kreeft, duidt erop dat we in dat gebied meer mogen ontwikkelen. Daarbij staat de Zon tijdens beide eclipsen in Kreeft en dat maakt dit teken sowieso al tot centraal punt. We mogen meer naar binnen keren en nog meer gaan thuiskomen bij onszelf. Wat onderdrukt is, wrikt zich los en we mogen daarbij leren dat onze gevoelens en innerlijke behoeften er wel degelijk toe doen. Onszelf hiermee verbinden is het werk wat ons nu te doen staat. Maak dus contact met je gevoelens zodat je kunt gaan horen wat zij jou te vertellen hebben over jouw innerlijke behoeften en verlangens. Creëer een veilige plaats in jezelf, en als het kan ook in je omgeving, waarin je kunt gaan voelen wat je jezelf te kort hebt gedaan. Maak die verzorgende en koesterende kant in jezelf groter.

HERKEN DE LIEFDE DIE WERKZAAM IS

Voor sommige kan dit een zware tijd zijn, afhankelijk van wat er zoal bevrijdt mag worden. Laat je hierbij steunen als dat nodig is. Al moet je je eigen proces zelf ondergaan, even simpel een arm om je heen kan al wonderen doen. Neptunus in aspect met de eclips, maakt ons meer ontvankelijk voor het herkennen van de liefde die achter dit alles werkzaam is. Dit besef kan het makkelijker maken om de transformerende processen te accepteren. Al kan het met pijn en moeite gepaard gaan, er schuilt een prachtig geschenk in.

LAAT JE STRENGE STEM MAAR KLETSEN

Heb compassie en begrip voor jezelf en laat je eventuele strenge en beschuldigende stem maar kletsen. Die stem die je vertelt dat je niet ‘zwak’ mag zijn en dat je alles in je macht en onder controle moet hebben. Dat je moet voldoen aan alle eisen die er aan je gesteld worden. Dat je niks en niemand in de steek mag laten en dat jij op de tweede of zelfs nog latere plaats komt. Besef je ook dat veranderingen van iets wat al zo lang in ons systeem zit, tijd nodig heeft en dat de volgende eclipsen in december en januari zullen zich wederom voordoen in de tekens Kreeft en Saturnus.

Heel veel liefs voor julie,
X Moon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s