Dagkaart 17 juli 2019

Afwijzing

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan afwijzing? Dat is heel normaal. Uiteindelijk zoekt ieder mens naar acceptatie en liefde, en het liefste zouden we dan ook elke vorm van afwijzing vermijden. Ontzettend effectief… als overlevingsmechanisme. Maar wanneer het gaat om dromen najagen, schiet je dan tekort.

Angst voor afwijzing is universeel. Maar met angst als raadgever kom je nooit verder dan het ‘veilige scenario’.

Zoek de afwijzing eens op, want wanneer we bepaalde ervaringen steeds opnieuw beleven, groeit ons vertrouwen. En waarom zou ditzelfde niet gelden voor afwijzing.

De pijn die we voelen bij een afwijzing van een geliefde of wanneer we die droombaan mislopen lijkt onvermijdelijk. Het gaat uiteindelijk niet om de afwijzing maar om je eigen veerkracht.

Instinctief slaan we na een pijnlijke afwijzing liefst op de vlucht. Maar er gaat een wereld aan mogelijkheden open wanneer we het gesprek niet uit de weg gaan. Elke afwijzing is een namelijk een vorm van feedback: wat kun je ervan leren.

Of je wel of niet met afwijzing te maken krijgt heb je niet in de hand. Hoe je omgaat met afwijzing wel.

De meest inspirerende mensen hebben altijd te maken gehad met tegenslag. Als je ondanks talloze afwijzingen je dromen najaagt of blijft geloven in liefde, leer je denken in mogelijkheden, en niet in beperkingen. En dat heeft een positieve invloed op alle aspecten van je leven.

Zielsgelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s