Loslaten?

Een mooi en zo herkenbaar stuk. Het benauwde gevoel heeft plaats gemaakt voor nog meer wijsheid. Het omdenken heeft plaatsgevonden. Ik voel de verandering.

Vroeger zei mijn vader altijd “reageer niet op mails die jou een slecht gevoel geven. Blijf bij jezelf, voel en treed een witte ruimte binnen.” Op die manier werd ik dan rustig in eenvoud en verplaatste ik de emoties en prikkels naar de onbelangrijke achtergrond.

Gister legde ik mijn vriendin L. uit wat tot de benauwdheid leidde. Alle rommel uit het verleden kwam weer naar de oppervlakte en mijn ogen vulden zich met tranen. Alsof het de dag van gisteren was, al die pijn en dat verdriet omdat mijn uitgesproken waarheid er niet mocht zijn.

Ik ben ver terug gegaan, diep gegaan, ik heb gevoeld en besloten. Dit nooit meer.

Deborah plaatste dit stuk gisteren. Mooi!

Je kan vechten tegen je gevoeligheid maar het is jouw grootste kracht. Het is jouw talent. Je hebt alleen nooit geleerd hem op een fijne manier in te zetten voor jezelf.

Je kan weerstand hebben tegen jouw gevoeligheid, maar jouw systeem zorgt voor verandering in jouw wereld, en ook in de wereld van de mensen op je heen. En zelfs op de wereld.

Jouw gevoeligheid zorgt voor bewustwording. Soms snel en soms langzaam. Maar altijd op het moment dat het nodig is.

Je bent veroordeeld op jouw gevoeligheid. Afgekeurd en afgewezen. Door de mensen die hun eigen gevoeligheid nooit hebben kunnen accepteren

Jij hebt jouw gevoeligheid onderdrukt, weggeduwd en jezelf er van af gesplitst.

Maar jouw gevoeligheid is onderdeel van wie je bent. Van het grotere geheel. Van het mens-zijn hier op aarde. Het is geen ziekte of een handicap, het is jouw grootste goed dat je bent wie je bent.

Jouw gevoeligheid zorgt er voor dat je wel goed voor jezelf MOET zorgen. Waardoor je steeds weer terug gaat naar eenvoud, rust en ruimte. Waardoor je beseft wie je werkelijk bent en altijd al bent geweest.

Acceptatie van jouw gevoeligheid zorgt er voor dat het gaat stromen in jouw hart. Waardoor er liefde vrij komt en jij de wereld kan kleuren met jouw hart.

Jouw gevoeligheid zorgt voor vrede, voor lichtheid en voor heling, zowel bij jezelf als bij de ander.

Ja je bent gevoelig en daar mag je trots op zijn. Want jouw gevoeligheid is een kado aan ons allemaal.

Deborah ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s