WoW!

Vandaag stond na al die dagen reizen óver het eiland, de tocht óm het eiland. Althans een stukje vanaf Funchal naar het zuidwesten.

Met 32 anderen hebben we een mooie boottocht gemaakt. Er stond volgens de schipper een flinke deining, hoge golven, terwijl er een windkracht 3-4 stond.

Mijn zoon werd wat raar in zijn buik toen we de deining trotseerden om ja hoor, een zestal dolfijnen van dichtbij te zien. WoW!

Nooit geweten dat dit zien van, zoveel emotie bij mij teweeg bracht. Ik kreeg uit blijdschap een ontroerend gevoel. Ongelooflijk dat ik dit mocht meemaken. Ze zwommen onder de boot door en lieten zich flink zien bij de boot. Het was zo mooi om ze te zien gaan door de deining. Ik moest mijzelf goed vasthouden om niet te vallen terwijl ik een foto wilde nemen.

Daarna lieten we ze met rust en vervolgden we onze koers naar het zuidwesten.

We kwamen langs de rots waar wij van bovenaf naar beneden hebben gekeken, op de ‘glazen’ vloer. Het was die dag alleen erg mistig. We hadden windje mee en het spel kaarten ende ontspannen sfeer kwam terug. Iedereen flink pratend over toch wel de dolfijnen.

Op een gegeven moment is de boot gestopt bij een mooi plekje, we zijn daar voor anker gegaan en hebben heerlijk gezwommen in het heldere water. Het was daar 10 meter diep én we konden de bodem gewoon zien! Mijn zoon ging snorkelen en zag twee soorten vissen.

Na het zwemmen, zijn we met zijn allen gaan eten. De boot werd beheerd door een familiebedrijfje. De eigenaar liep wat rond op de boot en maakte wat kletspraatjes, de oudste zoon zat achter het stuur, zijn vriendin regelde de warme lunch die de vrouw van de eigenaar had klaargemaakt. De jongste zoon, ik schat hem 12 jaar, regelde de drankjes. De kinderen van Madeira hebben de maanden juni, juli én augustus vakantie, drie maanden in plaats van onze zes weken in Nederland. Op deze manier kunnen ze hun ouders wel helpen. Ze zullen het echt moeten hebben van het toeristenseizoen.

Brood, zoute boter, gestoofde tonijn, een kippenpoot, een stukje rollade, salade, aardappels en rijst. Genoeg keuze voor een maritieme lunch aan boord, allen met een goed, uitgelaten gevoel na een flinke duik.

Ik heb mij echt verbaasd over de prachtige heldere zee. Jammer dat wij door onze zandgrond dit aan de Noordzeekust niet mee kunnen maken. De foto hieronder geeft de juiste kleur aan van de zee.

Rustig aan zijn we terug gevaren, dicht bij de kust in verband met de toch hoge golven. We gingen recht tegen de golven in. Wederom voelde mijn zoon zich daar niet lekker bij. Hij lag lekker te slapen op mijn schoot, dat deed hem goed.

Ik heb in de tussentijd genoten van al die pracht om mij heen. We kwamen zelfs weer langs het plaatsje waar Churchill verbleef als hij op vakantie was. Nu van de andere kant bekeken. De deining werd daar wel weer even wat flinker. We kwamen als het ware uit de beschutting van het eiland.

Wat hebben we genoten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s