Moment van zelfreflectie

De zondag vind ik een mooie dag om te kijken hoe mijn pet erbij hangt. Wat is er gebeurd, waar ben ik nu en wat zijn mijn plannen voor aankomende week?

Elke dag ontvang ik van Deborah van Aelst een dagenergie en op zondag het energetisch weekjournaal. Jij kunt dat trouwens ook ontvangen door je hiervoor op te geven op haar website.

Meestal resoneert haar tekst bij mij, vallen puzzelstukjes op hun plek en krijg ik meer inzicht in mijn eigen gevoel. Zij kan wat dat betreft mijn gevoel mooi onder woorden brengen.

Ook haar tekst voor komende week resoneert.

Een nieuw jaar. Een nieuwe start. Een jaar waarin harmonie en jouw hart centraal staan. Jezelf kennen in de diepste lagen zorgt er voor dat jij jouw leven steeds beter kunt inrichten naar wat werkt voor jou. Dat houdt in dat je de aankomende periode, en zo ook deze week, geconfronteerd gaat worden met dat wat je ooit gekozen hebt vanuit dat wat er in je systeem ingeslopen is. Het laat je zien dat, hoe er vroeger met jou om is gegaan, een bodem heeft gelegd voor de keuzes die je daarna bent gaan maken. Het hele jaar zal je uitgedaagd worden om jouw hart te volgen. Om te luisteren en vooral, om jezelf lief te hebben. Waarin je zal zien hoeveel zegen er eigenlijk werkelijk ligt in dat wat je zo nodig had toen je jong was en niet hebt kunnen krijgen. Je zoektocht in jouw leven naar deze liefde. En het uiteindelijk vinden in jezelf. Want alle wegen, welke weg je ook neemt, leidt je naar één en dezelfde uitkomst. Namelijk jouzelf. Deze week is een week die alvast laat zien wat je voor de rest van dit jaar kunt verwachten. En het laat je zien hoe volwassen je eigenlijk al bent geworden zonder dat je dat eigenlijk echt werkelijk beseft hebt.

Het is een hele klus geweest, de afgelopen jaren. Maar dit is het jaar waarin jij jouw leven helemaal opnieuw gaat indelen. Deze week laat je dus zien in welke situaties je daarin nog verandering zou mogen brengen. En het gaat hier echt om mogen. Want niets moet. De keus is aan jou. Jij mag doen wat je doet, voor zolang dat jij het nodig vindt. Wanneer je door het leven even weer teruggaat in de tijd, is dat slechts om jou te laten zien hoe je al bent gegroeid als mens en hoeveel dichter je al bij je hart staat dan een aantal jaar terug. Deze week zal nog niet zo heel veel beweging met zich meebrengen maar het vraagt van jou wel om te oefenen in stilte te zijn. Om de rust te pakken en te nemen, want juist in de rust vind jij jezelf weer terug.

Een mooie week om plannen te maken. Wat zou je graag nog willen doen? Welke grote beslissingen zou je nog mogen nemen? Waar liggen jouw wensen? Mijmer maar lekker en fantaseer er maar over. Want jij bent het die energie om kan zetten in materie. En niet alles zal precies zo tot je komen zoals je hoofd het bedenkt maar als je het gevoel in je hart kunt volgen dan maakt de uitkomst niet zo heel veel uit hoe dat er uit ziet.

Het is een week waarin je alles nog even lekker op jouw eigen tempo mag doen. Jouw flow. Niet teveel ruis, want jouw zenuwstelsel heeft het echt nodig om bij te komen van het staartje die 2021 bracht. De heftigheid die rond dwarrelt in de wereld is voor jou meer dan alleen maar voelbaar. En juist deze week zal je er achter komen hoe heilzaam stilte is. Werkelijke stilte. Dat gaat er deze week voor zorgen dat die plannen en die dromen meer de ruimte krijgen en je daardoor je hart meer open kunt zetten om de weg te volgen die daarbij hoort. Want uiteindelijk gaat het allemaal om het leren (her)kennen van jezelf. Jouw hart, jouw weg. En dit jaar geeft je die prachtige boost om jezelf nog beter te leren kennen. Om jezelf te zien in de kleuren die je hart altijd bij zich draagt.

Rust is echt van groot belang lief mens. Zeker voor jou. Het zal als een rode draad door dit jaar gaan lopen en telkens ga je in de laagjes die je in jezelf tegen gaat komen zien, hoeveel meer diepgang er in het woord ‘rust’ zit. Neem het er van. Hoe ongemakkelijk het ook kan voelen, die tijd voor jezelf. Het idee dat je er even niet voor de ander kan of wil zijn. In het hart ben je altijd verbonden en is jouw liefde altijd voelbaar. Ook als je even wat meer de stilte in jezelf en in het leven opzoekt.

Indyk, Friesland

Zoals je in mijn bericht over het logeerbed hebt kunnen lezen, is dat ik voor de kerst Corona heb gekregen. Ik heb nog te maken met wat nasleep-klachten zoals duizeligheid, moeheid en mijn geur is weg.

Rust heb ik toen gehad en ervaren, en nu nog steeds zoek ik de rust op om genoeg energie over te houden voor de rest van de dag. Ik heb op mijn mobiel een functie ontdekt die mij helpt die rust op te zoeken, om de ‘focus’ op mijzelf te richten. Even geen onrustige badgenummers bij de apps op mijn telefoon. Mijn telefoon is veel meer dan alleen een apparaat om mee te bellen.

Wat ik met mijn mobiel doe? Ik beluister er muziek op, ik beantwoord Vertellis-vragen in mijn dagboek, ik lees er boeken op, ik schrijf er mijn teksten op, ik maak er mijn foto’s mee, ik zoek er zoveel mee op en ga zo maar door. Oh ja, en ik telefoneer ermee!

In ieder geval, ook verkrijg ik meer rust door gewoon meer naar mijn gevoel luisteren. Wil ik direct reageren naar wat zich aandient of wil ik het eerst doorvoelen om daarna in rust te reageren? Als een situatie mij onrust geeft, wat heeft mij getriggerd? Wat wil mijn gevoel mij zeggen? Even een moment van zelfreflectie helpt mij om tot een rustig inzicht te komen.

En ja, echte stilte voelt zeer ongemakkelijk aan voor mij. Dan word ik op mijzelf aangewezen. Dat geeft mij een gevoel dat ik niet gezien word, dat ik buitengesloten word. En ja, dat is iets dat ik vreselijk vond toen ik jong was. En toch mag ik de stilte vaker opzoeken omdat het mij veel inzicht geeft.

Aankomende week probeer ik mijn beschikbare energie juist in te zetten door mijn grenzen wat meer te bewaken. Ik moet naar de tandarts, de fysio en ik wil met een vriendin wandelen. Ook heb ik een bestuursvergadering die ik als secretaris zou moeten notuleren.

Gister ben ik na twee weken achter het stuur gekropen. Ik moest een auto naar Drachten brengen. Nou is moeten een groot woord. Ik wilde het vooral zelf. Ik heb last van duizeligheid. Mijn huisarts beweert dat ik een vorm van uitdroging heb. Ik heb het gevoel dat mijn oren ietwat ontstoken zijn door Corona waardoor mijn evenwichtsorgaan is aangetast.

Het geeft een heel onzeker gevoel en juist door gister op een moment dat ik het minst last had van deze duizeligheid achter het stuur plaats te nemen, gaf mij wat meer zekerheid. Volgens de routeplanner, jaja, zou de bestemming in 33 minuten bereikt zijn. Ik vond de 33 een mooi teken dat het goed zou komen.

Tijdens het rijden, heb ik af en toe eens moeten zingen om de onrust in mijn lichaam te doen verminderen. Het is gelukt, alleen kostte het mij meer energie dan ik dacht. Omdat mijn reactievermogen iets minder is, moest ik mij zeer concentreren wat natuurlijk energie kostte. Ik weet met deze rit, dat ik kan autorijden en dus ook naar de tandarts en de fysio kan rijden. Misschien kan de fysio iets aan de duizeligheid doen. Wie weet!

Wandelen, dat vind ik heerlijk. Een mooi gesprek voeren met mijn mede-wandelaar, in gesprek gaan met een onbekende wandelaar of in stilte genieten van de natuur met mijn hond Sammie (Heidewachtel). In het blog van Aukje Leermakers heb ik gelezen over de app Komoot. Ik zal je een volgende keer meenemen op mijn wandeling. Gisteren hebben we even een frisse neus gehaald in Leek na het autoritje. Daarna was het energievat wel leeg. Alles kostte mij daarna moeite en vroeg in de avond sloot ik mijn ogen om de boel weer op te laden.

Tja en de bestuursvergadering notuleren. Misschien dat ik het gesprek dit keer opneem zodat ik het makkelijker kan uitwerken. En anders vraag ik of iemand anders voor deze keer de notulen kan schrijven. Het ligt er helemaal aan hoe ik mij die dag voel. Genoeg uitdaging voor mij aankomende week. Hoe ga ik om met mijn beschikbare energie, wat is mogelijk en bij wat moet ik om hulp vragen?!

Ik wens je een mooie nieuwe week toe.

Landgoed Nienoord, Leek

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De kans dat de fysio iets aan je duizeligheid kan doen is héél klein (weet ik uit ervaring).
  Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Weg is m’n hoop… misschien kan ze wel iets doen met m’n nek. Ik heb het idee dat nek en rug erg stram zijn…

   Geliked door 1 persoon

   1. Dàt is bij mij dan wél gelukt.
    Duizeligheid is een raar beest. Mij werden al zeker meer dan tien soorten medicatie aangeboden om dit te verhelpen, maar telkens waren de bijwerkingen te hevig om ermee door te gaan. Maar geen twee patiënten zijn gelijk, met wat geluk vindt men het wondermiddel dat je helpt.

    Geliked door 1 persoon

   2. Anouk1968 schreef:

    M’n linkeroor is volgens mij ontstoken. We zullen zien. Net eens een handje vitamines doorgeslikt. Gebrek aan Lysine kan duizeligheid geven. Ik slikte tot aan dat ik ziek werd wel dagelijkse lysine. Ook maar weer gestart met vitamine D, naast m’n vitamine C. Dus ik slik nu B, C, D, zink en Lysine. We will see.

    Geliked door 1 persoon

 2. Neem goed de tijd om te herstellen hoor. Anders blijven de klachten zo voortslepen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Uiteindelijk is het nu precies twee weken geleden. Eigenlijk nog te vroeg om te kunnen zeggen ‘het herstel duurt veel te lang’. Mijn referentiekader is de besmetting van mijn man die het nu twee keer gehad heeft en milde verkoudheidsklachten had. Mijn zoontje heeft het twee dagen voor mij gekregen en was er na een week weer helemaal bovenop. Daarom denk ik steeds dat ik mij aanstel of zoiets. Ik zal moeten accepteren dat ik er anders op reageer.

   Like

 3. Aukje schreef:

  Wat typisch om te lezen dat je last hebt van je oor. Misschien gewoon toeval maar ik had veel last van mijn oren tijdens mijn corona-periode. Nu is dat inmiddels weer een stuk minder. Vervelend is het wel en kan inderdaad ook zorgen voor duizeligheid.

  Hopelijk gaat het steeds wat beter, ik wens jou ook een mooie week toe!

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Vandaag heb ik een gesprek gehad met een arts/apotheker en die gaf mij de tip dat ik waarschijnlijk een zink-tekort heb. Ik heb daar op gezocht en ja hoor, daar staat dat je er duizelig van wordt zonder smaak/reuk. Ik ben nu flink zink, selenium, vitamine D en C aan het slikken (deze arts maakt z’n eigen vitamines) en ik heb minder last van die duizeligheid. Al na één dag, dat zoiets kan…. Dus ik blijf nog even doorslikken…

   Like

 4. Nina schreef:

  Wauw, die tekst lijkt wel voor mij geschreven…

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Mooi dat het resoneert met je!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s