Kleur-rijk

Sinds vorig jaar ben ik gestart met een eigen boek. Een boek waar beeld en tekst samenkomen. De ene keer maak ik een foto, de andere keer komt de tekst plotseling in mijn hoofd en noteer ik dat op een kladje om uiteindelijk samen te komen met de foto.

De tekst komt niet altijd makkelijk mijn hoofd in. Daarvoor omring ik mijzelf met stilte, met een lichte klank of gewoon als het moment goed is. Zo stond ik laatst aan de waterkant hier in mijn Friese dorp, in mijn eentje, in de rust van de ochtend en terwijl ik uitkeek naar het moois wat ik door mijn lens zag, kwamen de woorden vanzelf.

Ik heb voor onderstaand zelfgeschreven gedicht, een foto gemaakt van Landgoed Molecaten in Hattem. Een prachtplek, zo kleurrijk, rijk van kleur, een rijk, kleur-rijk. Ik heb nu foto’s van de lente, de zomer en de herfst. Alleen de winter laat nog op zich wachten. Als het zover is, dan zal ik daar nog een foto van maken zodat ik een mooi vierluik heb.

Herfst
De energie zo voelbaar
Van buiten naar binnen
De stroom verstomd

Onrust en twijfel
Onbalans tussen wens en zijn
De ziel weet en voelt
Onvoorwaardelijke liefde

Buiten laat los
De speelsheid verstopt
Klank luistert anders
in het kale niemandsland

Binnen is eenvoud en emotie
De dynamiek komt tot rust
De gesluierde zon
Opnieuw geboren

De ander mag zijn
Verbonden in het nu
Vol kleur en passie
Volmaakt

Ik geniet
Ik hunker, open
Het verwarmt
Het binnenste buiten

Herfst, vol kleur
Overgang van
Buiten naar binnen
Van onrust naar zijn


3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ben benieuwd naar dat vierluik!

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Ja ik ook, dat landgoed in de sneeuw, zouden we het dit jaar meemaken?

   Like

   1. Kans is er zeker!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s