Prachtig uitgevoerd

Wat heerlijk, de zon schijnt eindelijk weer eens na zoveel storm en regen. Terwijl de ochtend langzaam voorbij glijdt, beluister ik wat mooie klassieke uitvoeringen van een vrouw die zo passioneel kan pianospelen, Khatia Buniatishvili.

Ik weet het, het is nog geen zaterdag, toch deel ik dit mooie stuk omdat ik zo tot rust kan komen met dit stuk.

Rachmaninov werd vroeger veel gedraaid bij ons. Toen stonden de muziekstukken nog op een cassettebandje. Mijn ouders (inmiddels overleden in 2012 en 2018) zijn grootgebracht met klassieke muziek en zo ben ik ermee opgegroeid. Ik heb zelf blokfluit en piano gespeeld.

Mijn ouders hadden een vakantiehuisje in de Dordogne. Dat was toentertijd goedkoper dan voor negen personen (ik kom uit een gezin met zeven kinderen) een vakantiehuis te huren.

De Dordogne

Ik weet het nog zo goed, dan waren we Orleans voorbij en begonnen de slingerwegen over de Itineraire bis (groenepijlen route) richting het zuiden (toen bestond de A20 nog niet) en zette mijn vader de Rachmaninov muziek aan. En zo gingen we dan half-misselijk door de bochten en de tabaksgeuren, naar de Dordogne met Rachmaninov schallend door de boxen.

Mooie herinneringen. Ik kan die sfeer en de geur helemaal terughalen in gedachten, zelfs zonder reuk.

Geniet van de muziek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s