Energie

Waar is mijn energie vandaag? Vannacht zo slecht geslapen! Ik heb uren wakker gelegen met mijn ogen dicht alleen viel ik niet in slaap. Blijkbaar is dit ook een klacht in de nasleep van Corona.

Dat heeft de nodige consequenties gehad voor vandaag. Dat wat ik wilde, is niet gelukt. Daarom heb ik een wandeling in het bos gemaakt. Dan toch maar wat lopen met de hond. Niet het grote rondje maar gewoon om het bevroren meertje heen. Het was net genoeg toen en nu denk ik, het was te ver. Te ver…. Zo’n piepklein rondje. Ongelooflijk. Vanavond dan maar vroeg onder de wol.

Sint Nicolaasga

Ik keek vandaag nog eens door mijn inspiratieteksten en vond deze van Gerda Duin, geschreven rond juni 2021 en nog steeds zinvol. Zeker een mooie reminder voor mijzelf en anderen.

Een stap achteruit (mogen) doen

Het zijn met name de hooggevoelige mensen en de lichtwerkers die juist nú ervaren dat er ook zwaarte en vermoeidheid is. Ondanks een staat van geluk en vreugde is er ook het gevoel van down zijn. Even je richting kwijt. Even er doorheen zitten. Of gewoonweg even helemaal niet lekker gaan.

Onbewust en deels bewust hebben de ‘lichtwerkers’ en de hooggevoelige mensen onder ons, de afgelopen maanden veel gedragen voor het collectief. Ze bleven ‘aan’ staan om voor anderen een baken van licht te zijn, soms zichzelf daarbij vergetend. Net als de vele mensen in de vitale beroepen, die van nature al enorm zorgzaam zijn.

Momenteel is er een grote verschuiving van energie, een levenswiel draait door. Dit kan zorgdragen voor enorme vermoeidheid en andere fysieke en mentale klachten. Niet alles kan je hier onder schuilen, maar ik heb het vertrouwen dat de groep mensen die hier doorheen gaat, zelf goed aanvoelt dat dit resoneert. Ieder levenswiel wat afgesloten wordt, vraagt om los te laten en brengt enorme triggers met zich mee. Het oude is niet meer, het nieuwe nog niet helemaal zichtbaar en tastbaar. De ‘in between fase’, kan beangstigend, leeg of juist beklemmend aanvoelen en kan je uit balans halen.

Wees gerust lief en mooi mens, dit is geen eindstation maar een tussenstation. Je helpt jezelf door niet tegen te spartelen maar door jezelf over te geven aan je gevoelens en de stroom die je door jezelf heen voelt gaan. Dat geeft je onmiddellijk meer lucht.

Vertrouw erop dat je even los mag laten, dat selfcare nu jouw hoogste prioriteit is en dat je wel zeker een stap terug mag doen. Laat je leiden door het moment, kijk niet teveel vooruit en weet dat je op weg bent naar nog meer authentieke zachte kracht. Je bent een mooie ziel en je doet er toe. Ook jij mag je plek innemen en aangeven dat het op dit moment wat minder lekker met je gaat.

Houd niet de schone schijn op. Gun jezelf rust en me-time. Huil als je wilt huilen en weet dat je lach vanzelf wel weer komt. Het is nu juist goed om eens door te voelen of je niet te vaak te veel van jezelf weggeeft. Het is tijd om in het nieuwe levenswiel jezelf bovenaan je prioriteitenlijst te zetten. Zodat je vanuit heelheid en ontspannenheid jouw wijsheid en je kracht weer kunt delen. Geef jezelf over en laat het idee los dat jij altijd sterk moet zijn.

Sterk willen zijn, is een overlevingsmechanisme. Zak in je proces en doe het met vertrouwen. Je komt er krachtig uit en dat is iets heel anders als sterk zijn. Je doet je best om sterk te zijn, maar je BENT KRACHTIG. Dat is een authentieke staat van zijn. Koester jezelf in zachtheid en laat de natuur je raadgever en je heilzame bron en ‘coach’ zijn.

Ook dit komt weer goed! Het is al goed. Je zit in een enorme transformatie die je dichter bij je zielsbestemming brengt.

Sint Nicolaasga

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Het komt erop neer dat je moet luisteren naar je lichaam. Iets wat ikzelf ook heb moeten leren… Forceren is nooit goed. Laat de natuur zijn gang gaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Klopt helemaal. Goed luisteren ook naar mijn intuïtie. Met een paracetamol heb ik heerlijk geslapen!

   Like

 2. Nina schreef:

  Die lockdowns en het thuiswerk waren voor mij een godsgeschenk, maar ik mocht er van mezelf nooit te opzichtig blij over zijn, want de rest van de wereld zat daardoor helemaal in de rats. Zo word je inderdaad toch weer meegesleept door de collectieve energie die nu over de hele planeet hangt en probeer je dat voor anderen te verlichten. Of laat je je meeslepen, want ik hoef het mij natuurlijk niet allemaal zo aan te trekken. Moeilijke evenwichtsoefening…

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Ik schrijf net in m’n nieuwe bericht dat ik de mensenmeut niet graag opzoek….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s