Positieve wending

Vanmorgen werd ik gelukkig weer wakker na een goede nacht. Gisteravond en vandaag vierde ik dat ik weer wat kon ruiken. Ik was de tomaten aan het snijden en ik rook het vruchtvlees zo waar. Natuurlijk geloofde ik het niet in eerste instantie echter toen ik mijn neus in de altijd sterk ruikende pindakaaspot stak, wist ik het zeker, mijn geur begint terug te komen. Je kunt je dat gewoon niet voorstellen.

Niet kunnen ruiken, is echt goed waardeloos. Je kunt het je gewoon niet voorstellen. Het is handig als je met chemicaliën je douche schoonmaakt en voor de rest is het zeer onpraktisch. Zo stond er iets van humus in de koelkast zonder houdbaarheidsdatum. Ik heb het maar weggegooid.

Dus die kleine verandering heeft een groot effect op hoe ik aan het herstellen ben van Corona, de deltavariant. Ik heb hoop, ik begin mijzelf weer terug te krijgen. Zo begint ook mijn duizeligheid iets minder te worden, zelfs in de auto. De moeheid is er nog wel en dat uit zich bij mij in pijn in mijn rug. Morgen ga ik naar de fysio en hopelijk kan ze mijn rug masseren.

Vandaag had ik nog wel een probleempje op te lossen. Zaterdag haal ik namelijk mijn ‘nieuwe’ auto op. Een ja hoor, 100% elektrische auto, de Renault Zoë (zilverkleurig). Ik heb er gister een berekening op losgelaten. Het scheelt mij op jaarlijkse basis (10.000km) maar liefst €1.250. Oké het kost mij wel wat meer tijd. Ik zal wat meer moeten plannen en omdenken als ik meer dan 100km ga rijden (enkele reis).

In ieder geval het probleem was toen ik wat ging spitten naar de auto. Blijkbaar staat de auto bij de RDW als een auto met een huuraccu. Ik koop de auto met de accu in eigendom. Dus volgens de RDW is m’n dagwaarde €6.000 lager. Dat moet dus wel bij de verzekering goed geregeld worden. Achter dit soort informatie moet ik dan zelf komen. Ik had een e-mail gestuurd naar de garage, het antwoord duurde mij net iets te lang. Nog een paar dagen en dan daar ook een positieve wending! Oh ja en ik kom in aanmerking voor de €2.000 subsidie! Heerlijke positieve wending als ik dat terugkrijg!

Al met al is dit een heerlijke spontane en positieve dag geweest. Dat is een voornemen van mij voor dit jaar. Elke dag nemen zoals deze komt en accepteren hoe dingen op mijn pad komen. Niks forceren. Wel met een positieve vibe in het hier en nu. Dan ben ik op mijn best!

Zo beluister ik momenteel de podcast op Spotify van Oprah met Eckhart Tolle over zijn boek ‘A new earth’. Interessant en er zijn veel momenten waarop ik zeg tegen de ruimte om mij heen in de auto ‘ah, dat herken ik’ of ‘ja, zo ervaar ik dat ook’. Ik ben al aan het ontwaken! Ik ben ook in het boek gestart. Echt iets voor mij!

Kom maar op met mijn herstel, ik ben er klaar voor! I just love positive vibes! ☀️

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nina schreef:

  Ik las het boek van Tolle ondertussen al een jaar of 12 geleden, en ik herinner me nog altijd de momenten waarop ik daarin dingen las die mijn leven veranderden. Gek he, die geur die terugkomt! Ik dacht ook eerst dat ik het me inbeeldde. Proficiat met de nieuwe wagen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Thanks, ja ik heb net voor voorlopig de laatste keer snel getankt. Tijd voor omdenken en combineren. Het boek lezen, geeft de verandering al. Niet zo zeer wat er in staat aan wijsheid maar doordat je het leest, zo staat het in het voorwoord. Ook bijzonder toch? De podcast is een mooie aanvulling op het boek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s